Köp billigt och sälj dyrt. Det låter så enkelt och så lätt men hur tusan vet man när det är billigt eller dyrt? Det kan man naturligtvis aldrig veta men man kan skaffa sig en bra edge genom en god riskhantering samt teknisk analys.
Det största misstaget man gör när man börjar handla på börsen är att man köper dyrt och säljer billigt vilket är raka motsatsen till hur man bör agera för att tjäna pengar. Om vi vänder på det och tänker oss att vi besöker våran favoritaffär och väl där ser att de höjt priset på allt med över 70% så skulle väldigt få av oss handla och komma ut från butiken med känslan av att ha gjort en riktigt bra affär.
Däremot om priset är nedsatt med 70% så skulle samtliga komma ut från butiken med känslan av att ha gjort en riktigt bra affär.
När det gäller börsen så bör man tänka exakt likadant och inte dras med av flocken och köpa dyrt samt sälja billigt.

Hur gör man då det? Först och främst måste man behärska teknisk analys i form av att ta ut stöd / motstånd i grafen. Sen måste man ha en god riskhantering vilket är A & O då rea inte behöver innebära att det är billigt på börsen. Billigt kan bli betydligt billigare och dyrt kan bli betydligt dyrare.
I grafen nedan försöker jag illustrera hur man ska tänka som trader och detta är oavsett timeframe man handlar på.
Hoppas det kan hjälpa lite i tänket att köpa billigt och sälja dyrt.