En snabb sökning i PRT ProScreener där RSI(7) befinner sig ovan 80 visar på ett enkelt sätt vilka aktier som varit med och  dragit upp OMX de senaste dagarna. Verkstadssektorn har stor majoritet och toppar underliggande aktier i OMXS30.
(Daily chart)

En sökning på index visar att i princip samtliga stora index i Europa är överköpta.

Att ett index är överköpt innebär inte att det inte kan gå upp mer men att det oftast är rätt dålig tajming att ta en ny lång swingposition och då speciellt om pris befinner sig vid större motstånd.
Här en bild på OMXS30 där gula pilar visar vart index är överköpt och att det då oftast åtminstone leder till en kortsiktig rekyl ner.

Sandvik har haft en fenomenal resa från årsskiftet och nu ute på okänd mark då den brutit upp på nya ATH. 165 området är nu ett väldigt viktigt stöd på Sandvik och om snabb etablering under sker så kan det trigga en lite större rörelse ner. På ovansidan finns inte så mycket att gå på förutom extension nivåer där 190-193 är ett potentiellt motståndsområde. Räkna med fortsatt hög volatilitet i detta papper i veckan som kommer.