Först av allt. Det finns ingen magisk indikator eller algoritmisk handelsrobot som på ett lätt sätt kommer att göra dig till en lönsam trader över tid. Nyckeln till framgång är disciplin samt att lära dig att vara konsekvent och hålla dig till att endast handla på de setuper som ingår i din tradingarsenal.
En daglig rutin hjälper dig att hålla dig till det du förväntas att göra under dagen samt skapar goda vanor.
Det sämsta du kan göra är att agera utan att vara förberedd och utan att ha en plan för hur din trade ska hanteras (entry, exit, target) då det ofta medför att du hamnar i väldigt svåra situationer där du inte vet vart du ska ta vinst och framförallt vart du ska sätta din stopp vilket gör att dina förluster lätt skenar iväg.

Hur som helst, så här ser oftast en normal dag ut för mig.
Vanligtvis så sätter jag mig vid skärmen runt 07.30 och det första jag gör är att scanna av de större indexen och då samtidigt passar på att uppdatera nya tekniska nivåer som tillkommit samt sätter larm på dessa nivåer.
För min del så är det SP500, NQ, DAX, OMXS30, GULD.
Exempel på hur det kan se ut.
   

Därefter läser jag av morgonens nyheter, vanligtvis runt 08.00.
Först tittar jag på dagens händelser. För er som har tillgång till Reuters nyhetstjänst via ex IG eller Nyhetsbyrån Direkt (AVA, NON) så släpps en mycket bra sammanfattning varje morgon vid 05.30 (PM I Fokus) där man snabbt kan scanna av vilka rapporter som kommer för dagen, viktig makrostatistik samt centralbanksbesked.

Hittar jag någon större intressant nyhet som kan påverka en viss aktie så tar jag upp grafen på den aktien och ritar ut de större viktiga stöd/motståndsområdena samt sätter larm på dessa nivåer. Finns flertal olika tjänster för det. Personligen föredrar jag att sätta mina larm hos IG då de även kommer upp som notiser i mobilen vilket gör att man oavsett om man befinner sig framför skärm eller ej får en notis när en viss aktie når ett visst pris.

Detta gör att jag är förberedd och vet vart jag vill gå lång/kort samt vart jag ska sätta mina stoppar och likaså viktigt, vart jag har rimliga targets när traden går åt rätt håll.
Du kan vara hur duktig som helst på att hitta entry men det hjälper föga om du inte också vet vart du ska ta vinst på vägen. Personligen tycker jag om att skala av mina positioner då det dels blir lättare psykologiskt att hålla en position till ett större target samt att det också ger möjlighet att ta om på nya nivåer som skapas på vägen.

Sen uppdaterar jag mina grafer löpande under dagen där jag ritar ut nya mindre stöd/motståndsområden som skapas samt uppdaterar fibnivåer om pris gjort nya bottnar/ toppar.

Rinse and repeat, keep it simple.