Marknadsanalyser

Här kommer marknadsanalyser på index, valuta, aktier att publiceras. Analysen kommer bestå av antingen en bild samt beskrivning eller i form av en videogenomgång.

Videoanalyser har flyttats till en egen meny under Marknadsanalys.

Ny video Trading The Trend

Ny video Trading The Trend vilket är en video som lär dig att hantera trender och förstå hur de fungerar samt vart i trenden pris befinner sig. Med hjälp av denna video så kommer du få en bättre förståelse för hur du ska tänka och planera dina trades samt spå kommande större rörelser. Att handla med trenden är i sig en edge men man måste också förstå i vilken trend marknaden befinner sig i utifrån den timeframe man handlar på och på så vis hålla sig på rätt sida vilket ibland inte är det lättaste.

Videon ligger under Videoteket samt i mobilappen under samma meny.

Marknadsanalys kommer under morgondagen vilket blir en lite längre variant med mycket info.

OMXS30, köpare försvarar stödområde än så länge

Stödområdet försvarades av köparna vilket nivån sammanföll med DAX stödnivå. Ett ytterligare test och svårt att se att det håller. 1620 fortsatt motstånd i det korta. Tas toppen ut uppe vid 1632 och ej vänder ned snabbt så stor sannolikhet för upp och testa 1660 området.
OMX befinner sig vid toppen av sin handelsrange medan DAX befinner sig nere vid botten av sin vilket är lite ovanligt.

DAX nu nere i botten av sin föregående range 12150-12100

DAX nu nere vid botten av sin föregående range och det gick snabbare än man hade kunnat ana. Finns ett större gap precis under och ner mot 12000 nivån. Anar att det lär ligga en hög med stoppar där under 12100 nivån.
Om denna nivå håller eller ej är omöjligt att veta men känns inte som att man behöver ha panik här på köpknappen. Kan givetvis bli rejäla uppställ härifrån men kommer då också ge bra möjligheter att komma in på rekyler.

DAX återigen nere vid stödnivå men tredje testet

DAX återigen nere vid sin lite större stödnivå vilket också är en fib nivå. Dock är det nu tredje testet av den nivån och förr eller senare kommer den ge med sig. Men gäller att vara uppmärksam här och likaså en nivå att skala av korta vid om man är det.

EURUSD tar ut viktigt stöd men befinner sig nu vid viktigt veckostöd

EURUSD har tagit ut sitt stora stöd och nu kommit ner till ett större veckostöd. Personligen har jag svårt att se att denna nivå ska tas ut men vill verkligen se att det kommer in köpare innan jag försöker gå lång. Om 1.1420-1.1313 området tas ut på nedsidan så stor sannolikhet att vi faller tillbaka ner i föregående range igen. Hursom väldigt intressant läge i EURUSD.