Marknadsanalyser

Teknisk analys OMXS30, DAX, NASDAQ

Återigen en intressant vecka framför oss där SP500, NASDAQ satt nya ath samtidigt som DJI och GULD utmanar tidigare ATH nivåer.
DAX återigen vänt ner från sitt större stigande kanaltak samt även gjort en key day reversal stapel under torsdagen.
OMXS30
även den stark inledning på veckan för att sen avsluta veckan lite mer negativt.

Teknisk analys DAX, SP500, OMXS30, NASDAQ

Rejält bullfest denna vecka där både DAX och OMXS30 satt nya ATH.
NASDAQ, SP500, DJI även de pinnat på rejält efter att 50MA togs ut underifrån där SP500, DJI nu tagit sig hela vägen upp till nästa större target på ovansidan.
GULD fin rörelse upp från större stödområdet 2280-2266 och närmar sig nu återigen större 2400 området.

OMXS30 återigen nya ath

OMXS30 rejält stark som lyckades ta ut 2550 området vilket sen också höll för ett snabbt återtest.
2550 således fortsatt av vikt på nedsidan.
På ovansidan så har vi inte så mycket att gå på nu då vi är ute på okänd mark. Dock så ska man ha lite koll på det större stigande motståndet samt psykologiska 2600.
I det korta så ska man ha lite koll på 2572 då det är tidigare topp. Dock alltid svårt när pris ej hunnit komma iväg en bit ifrån den nivån men om större röd stapel som stänger markant under 2572 så ökar sannolikhet markant för att vi kan ta oss ner och återigen testa av viktiga 2550.
1h graf

DAX tagit ut större motståndsområdet

DAX även den stark och tredje testet av det större motståndsområdet kunde inte hålla emot för mer än en mindre rekyl ner.
18228-18200 nu första stödområde av intresse på nedsidan och så länge det håller så positivt där nästa större motståndsområde och troligt target nu finns uppe vid 18537-18570 området.
För lite mer negativt så krävs nu att pris etablerar sig under 18200 vilket då återigen mest troligt öppnar upp för att vi återigen ska ner till 17800 området.
1h graf

Teknisk analys NASDAQ, DJI, OMXS30, NVIDIA (Do or Die för US index)

Återigen intressant vecka där nu SP500, NASDAQ, DJI samtidigt tagit sig upp för att testa av 50MA underifrån. Här avgörs det troligtvis om vi ska få en större ABCD korrektion eller om rekylen på nedsidan redan är klar.
OMXS30 handlas återigen under viktiga 2550 efter ett falskt brott upp ovan motståndsområdet.
DAX rör sig fortsatt i sin större range med tvära kast mellan större stöd/motståndsområde.
GULD inlett en lite större rekyl där den under veckan sökt likviditet ner mot 2280-2266 området.
BITCOIN gjorde ett falskt brott ner under viktiga 59k för att därefter vända upp med kraft vilket bäddar för att en omvänd huvud-skuldra formation kan vara under uppbyggnad.  

GULD sökt likviditet och testar av nästa stödområde

GULD har så tillslut tagit sig ner till 2280-2266 området vilket är av vikt på nedsidan och således också sökt likviditet under tidigare botten 2292 = tagit ut stoppar som med stor sannolikhet placerats under denna nivå.
I det korta så är 2292 nu mindre motstånd där etablering ovan troligtvis öppnar upp för 2338-2352 området.
FED ikväll kl 20.00 vilket kan ge rejält ökad volatilitet och luriga rörelser.
För mer info se helgens videoanalys.
Daily graf

NASDAQ nere vid första mindre stödområde

NASDAQ höll återigen emot det större motståndsområdet där pris nu kommit ner till första mindre stödområde. (17326-17290)
Detta är ett lite knepigt område men om man har med sig kort från större motståndet så klokt använda sig av dessa för att skala av vid alternativt stänga korta.
17785-17820 fortsatt närmsta större motståndsområde och således ett område av stor vikt på ovansidan.
FED ikväll kl 20.00 vilket kan ge rejält stökig marknad med tvära kast.
Etablering under 17290 och troligt 17100-16970 kommer i spel där nästa nu lite större stödområde finns.
Etablering under 16970 och 200MA blir magnet på nedsidan vilket nu befinner sig vid 16640-16550 området.
Daily graf

Teknisk analys OMXS30, NVIDIA, NASDAQ, DJI

Återigen en intressant vecka framför oss där OMXS30 nu på allvar utmanar sitt större motståndsområde.
NASDAQ tog sig återigen upp till sitt större motståndsområde under fredagens handel samtidigt som NVIDIA återtog och etablerade sig ovan viktigt motståndsområde.
DAX återigen uppe vid sitt motståndsområde där vi också har 61,8% fibnivå.
GULD inlett rekyl efter en fenomenal resa på ovansidan.
SP500 närmar sig nu 50MA vilket är första större target efter att 4950 området stämdes av på nedsidan.
BITCOIN konsoliderar där 59-60k fortsatt är av vikt på nedsidan.

OMXS30 återigen test av ath området

OMXS30 sökte likviditet i går och tog sig återigen upp till större ath området. Banker som sätter press på indexet idag där vi nu tagit oss ner till första intressanta stödområdet vid 2523-2516.
Håller det här nu så räkna med fortsatt tvära kast här mellan ath området och stöd här nere. Etablering under och betydligt mer negativt då det mest troligt återigen öppnar upp för det större kanalgolvet.
1h

Teknisk analys OMXS30, NASDAQ, DJI

Rejält slagig marknad där oro för högre räntor, inflation samt Israel-Iran konflikten varit drivande under veckan.
Som vanligt extra viktigt när volatiliteten ökar att zooma ut i grafen och ha koll på de större stöd/motståndsområden då man annars lätt går vilse bland träden.
OMXS30 befinner sig i en större konsolidering där större viktigt stödområde fortsatt håller på nedsidan.
NASDAQ bröt ner igenom sitt större viktiga stödområde vilket triggade en större rörelse på nedsidan.
DAX även den i negativ trend där 17900 nu behöver återtas för lite mer positivt.
DJI som tagit täten i denna nedgång nu också första index att avsluta veckan med en rejält positiv stapel. 

Daily trading routine

Först av allt. Det finns ingen magisk indikator eller algoritmisk handelsrobot som på ett lätt sätt kommer att göra dig till en lönsam trader över tid. Nyckeln till framgång är disciplin samt att lära dig att vara konsekvent och hålla dig till att endast handla på de setuper som ingår i din tradingarsenal.
En daglig rutin hjälper dig att hålla dig till det du förväntas att göra under dagen samt skapar goda vanor.
Det sämsta du kan göra är att agera utan att vara förberedd och utan att ha en plan för hur din trade ska hanteras (entry, exit, target) då det ofta medför att du hamnar i väldigt svåra situationer där du inte vet vart du ska ta vinst och framförallt vart du ska sätta din stopp vilket gör att dina förluster lätt skenar iväg.

Hur som helst, så här ser oftast en normal dag ut för mig.
Vanligtvis så sätter jag mig vid skärmen runt 07.30 och det första jag gör är att scanna av de större indexen och då samtidigt passar på att uppdatera nya tekniska nivåer som tillkommit samt sätter larm på dessa nivåer.
För min del så är det SP500, NQ, DAX, OMXS30, GULD.
Exempel på hur det kan se ut.
   

Därefter läser jag av morgonens nyheter, vanligtvis runt 08.00.
Först tittar jag på dagens händelser. För er som har tillgång till Reuters nyhetstjänst via ex IG eller Nyhetsbyrån Direkt (AVA, NON) så släpps en mycket bra sammanfattning varje morgon vid 05.30 (PM I Fokus) där man snabbt kan scanna av vilka rapporter som kommer för dagen, viktig makrostatistik samt centralbanksbesked.

Hittar jag någon större intressant nyhet som kan påverka en viss aktie så tar jag upp grafen på den aktien och ritar ut de större viktiga stöd/motståndsområdena samt sätter larm på dessa nivåer. Finns flertal olika tjänster för det. Personligen föredrar jag att sätta mina larm hos IG då de även kommer upp som notiser i mobilen vilket gör att man oavsett om man befinner sig framför skärm eller ej får en notis när en viss aktie når ett visst pris.

Detta gör att jag är förberedd och vet vart jag vill gå lång/kort samt vart jag ska sätta mina stoppar och likaså viktigt, vart jag har rimliga targets när traden går åt rätt håll.
Du kan vara hur duktig som helst på att hitta entry men det hjälper föga om du inte också vet vart du ska ta vinst på vägen. Personligen tycker jag om att skala av mina positioner då det dels blir lättare psykologiskt att hålla en position till ett större target samt att det också ger möjlighet att ta om på nya nivåer som skapas på vägen.

Sen uppdaterar jag mina grafer löpande under dagen där jag ritar ut nya mindre stöd/motståndsområden som skapas samt uppdaterar fibnivåer om pris gjort nya bottnar/ toppar.

Rinse and repeat, keep it simple.

SP500 stämt av större stödområdet

SP500 nu tagit sig ned till nästa större stödområde (med hjälp av Israel-Iran konflikten) och nu intressant se om vi kan få en rekyl upp mot 50MA uppe vid 5110-5120.
Första motstånd av vikt fortsatt 5050 vilket höll emot under gårdagen. (5050-5056)
1h

Daily graf

OMXS30 fortsatt tvära kast där 2470 området återigen närmar sig

Det är en rejäl varannandagsmarkand där OMXS30 slår med tvära kast där pris nu återigen närmar sig viktiga 2473-2466 området efter att ha varit uppe och sökt likviditet ovan tidigare toppar och upp mot ath under gårdagen.
Kortsiktigt så behöver nu 2500-2504 återigen tas ut på ovansidan för lite mer positivt samt att morgonens gap ska komma i spel uppe vid 2523-2526 samt att sannolikhet då också ökar markant för att vi återigen ska upp och testa av 2551-2556 där vi har ath.
På nedsidan så är det fortsatt större stödområdet på weekly här nere vid 2470 (se helgens grafer) som är första större intressanta stödområde. Etablering under och betydligt mer negativt då vi bryter ut tidigare konsolidering vilket då mest troligt öppnar upp för 2400 området på nedsidan.
1h

Teknisk analys OMXS30, DJI, NASDAQ

Marknaden har nu inlett lite större rekyler där OMXS30 under veckan tog sig ner till sitt första lite större område på nedsidan.
NASADAQ fortsatt i range med tvära kast och nu återigen på väg att utmana viktigt stödområde.
DJI första index att visa svaghet då den tidigaren återigen etablerade sig inne i sin större stigande kanal.
SP500 har nu även den följt efter DJI och handlas återigen under det större stigande motståndet. 
DAX
även den negativ där nu 18k tagits ut på nedsidan.
GULD har i stort sett fullbordat sin större rektangelrörelse och avslutande veckan med en negativ större stapel.
Denna marknadsanalys är baserad enbart på teknisk analys sett från ett swingtrading-perspektiv där det handlar om att identifiera setuper där man har mindre risk än potential och således en edge över tid.

NASDAQ höll återigen större stödområdet

NASDAQ fortsätter att handlas i sin range vilket nu pågått i snart tre veckors tid med tvära kast där 17885-17785 vägrar att ge med sig på nedsidan. Nu återigen uppe vid rangetaket (18350-18400) och samma här som med SP500 att inte bästa läge att initiera en ny lång position då vi befinner oss i range. Dock så är denna range nu väldigt mogen och för varje test så ökar sannolikhet markant att det kan tas ut.
Etablering ovan 18400 på daily graf och troligt vi återigen ska upp och stämma av det större stigande motståndet igen.
17885-17785 fortsatt av stor vikt på nedsidan där etablering under på daily graf betydligt mer negativt.
Man ska också ha med sig att ju längre pris står och konsoliderar desto större rörelse när det väl bryter ut.
Daily graf

IG har en vass handelsplattform där du kan handla dygnet runt på över 17 000 marknader. Klicka på loggan om du vill öppna ett konto eller läsa mer.
CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.