Trading Setuper

Tanken är att jag ska när tid finns publicera tradingsetuper samt förklara steg för steg hur jag tänker.
En del av dessa kommer ske i realtid innan traden tas och sen under hela traden tills antingen stopp gått eller target nås.
För att jag ska ha någon som helst möjlighet att hinna med dessa samtidigt som jag tradar så kommer de flesta att vara swingtrades.

Tradingstrategi teaser (Trading with zones)

Jag jobbar med videon men kommer nog dröja till slutet på veckan innan den är klar så lägger ut lite setuper på strategin så länge.
Detta är på ett kortsiktigt timeframe men finns många punkter att hämta även här. Obs! Viktigt att aldrig snöa in sig på ett litet timeframe och missa helheten då större nivåer på längre timeframe tar över.
Allt kommer i videon men som ni ser så har den helt ok potential med väldigt bra RR.
Viktigt med zoner: Första testet är den med högst sannolikhet. Om endast touch av zonen så kan den fungera att handla på igen men sannolikheten minskar. Om pris varit inne i hela zonen så betydligt sämre odds att den håller för nästa test.

FDAX Liquidity pool setup

FDAX, en trade tagen i morse som kan se ut som rena bondrötan att man kom in lång just där vid botten.

Men om man studerar traden lite närmare så ser man att allt var väl förberett samt hur man kan utnyttja misstagen som de flesta lär sig genom tradingböcker. Det vi har är föregående bottnar då priset stiger och därunder finns retails stoppar medan den starka stödnivån ligger strax under vilket ofta ger en rejäl skjuts ner på slutet för att sedan vända upp lika snabbt igen.

FDAX Sellsetup

FDAX sätter upp en klassisk säljsetup på 12492. För mer info hur den fungerar se mina videos där jag tar upp denna formation.

Denna formation är som sagt väldigt pålitlig och har man även en motståndszon identifierad så väldigt bra RR att ta.

Första område som eventuellt kan agera stöd 12430 där man kan skala av lite delvinst och flytta ner sin stoploss.

Target done! Anledningen att jag stänger positionen här nere är att det är stark demand här och området höll förra testen samt väldigt bra RR på denna trade.

FDAX En liten säljsetup intradag

Kort 12588 med stop 12607 och target 12551.

Förutsatt att DL 12562 ej tas ut på nedsidan innan entry sker.
OBS! Vanliga DAX index handlas just nu ca 9 punkter under FDAX (termin)

Entry taget så nu bara vänta och se…

Skalar av lite av traden då vi är vid ett område där eventuellt bulls kan komma att försvara.

Skalat av lite till och nu flyttat ner stoppen till BE+3 och inväntar att antingen target nås eller stopp tas ut.

Blev tyvärr tvungen att fronta mig själv ytterligare då jag måste springa iväg till min dotter på skolan då de har öppet hus.
Men nöjd överlag med hela setupen. Var kanske lite ivrig på att ta in första delen men hade på lite för stor size så skönt att få av lite så inte psyket tar över traden.

Det som gör dessa setuper så behagliga är att de är planerade in i detalj redan långt innan traden tas. Vet då exakt vilka beslut man ska ta hela tiden vilket underlättar något enormt om något oväntat inträffar. Kan ju komma nyhet eller annat som påverkar drastiskt.

En väldigt pålitlig formation

I min video som ni hittar under menyn Teknisk Analys / Stöd/Motstånd går jag igenom ett väldigt effektivt sätt att identifiera stöd/motstånd på.

Så, priset var uppe och nosade på säljzonen efter NFP för att sen falla tillbaka med bra kraft. Target på nedsidan är nu 2606 men kommer skala av 50% vid 2625 området och flytta ner stoppen när/om vi når dit. Finns en större stödzon nedanför 2605-2585 som jag inte vill vara kort in i.

Target gick relativt snabbt att nå vilket är skönt med tanke på att det är fredag kväll och inte den bästa tiden att handla på då volymerna ofta brukar vara rätt tunna vilket kan resultera i opålitliga rörelser. Blev en fantastisk reward kontra risk på denna trade vilket är en stor anledning till att jag gillar att ta dessa då det ofta innebär väldigt liten risk kontra potential.