En bra sak att ta till sig när man handlar index är att alltid planera sina trades i förväg innan man tar dem. Detta gäller framförallt om man handlar intradag och swing på några timmar upp till någon dag. Observera att det är något helt annat att handla på nyheter inom aktier än det jag skriver om här.
Vad är då fördelarna med att lägga ner tid på att ta ut trend, större stöd/motståndsområden samt supply/demand och mindre stöd/motstånd?
Framförallt så rycks du inte med och hoppar in på en mindre positiv nyhet eller för att det “känns” väldigt bulligt då du i din graf ser att pris befinner sig strax under ett större motståndsområde. Likaså rycks du inte med och slänger ut en säljorder för att gå kort bara för att det råder panik och domedag i ditt twitterflöde eller från nyhetsrapportering då du ser att pris befinner sig nere vid ett större stödområde. Du har då istället en plan vilket kan vara att om vi bryter detta större stödområde så är jag beredd att gå kort på återtest alternativt gå lång på stödet då jag tagit ut och förberett mig på att trenden är starkt upp och att detta mest troligt är en mindre rekyl ner mot stödområde.
Likaså kommer du att avstå att korta ett motstånd då du ser att marknaden skapat ett större demandområde strax under vilket ej ger dig en bra R/R då den nivån mest troligt kommer att hålla och odds för brott upp ökat markant.
Genom att förbereda dig och ha en plan i förväg så kommer du alltid att ligga ett steg före de flesta andra samt ej ryckas med och ta trades utan att först veta att du har en edge. Du kommer dessutom i de flesta fall att undvika att göra de stora misstagen som oftast kostar väldigt mycket dvs korta större stödområden samt köpa för att gå lång rätt in i större motståndsområden.

En annan bra sak att ha med sig är att nyheter är din vän när det gäller teknisk analys. Utan dem skulle vi inte få överdrivna rörelser ner mot större stödområden eller upp mot större motståndsområden. Det är nästan alltid en dålig nyhet som driver index ner mot ett stöd vilket i sin tur ger dig en bra edge med liten risk att gå lång.