IG lanserar en spännande variant av Mini Futures med vad jag kan se många fördelar gentemot övriga aktörer. Först och främst så är alla instrument listade på en reglerad marknad vilket om man får spekulera vidare i då kan leda till handel med ISK.
Fördelarna är att man likt övrig indexhandel på IG har möjlighet att handla dessa dygnet runt vilket gör att man kan stänga sina positioner när som helst och på så vis slipper att bli inlåst över natten. Finns inget mer frustrerande än att sitta i en trade man inte kan stänga medan man konstaterar att pris befinner sig vid ens target. Dessutom så kan man inte bli knockad utanför ordinarie handelstider (Cash) vilket gör att man inte behöver spekulera i att de kör priser nattetid mm.

Plattformen ser smidig ut och man förstår snabbt hur den ska användas. Teknisk analys finns också tillgängligt direkt i plattformen vilket såklart är av vikt för att kunna välja ut rätt knock-out-nivå.

Det jag gillar med IG är att de väldigt sällan har problem med att ställa priser och även när det är som stökigast så känns de stabila och vi vet ju hur frustrerande det är när market makers kliver bort i Mini Futures så fort det blir stökigt på marknaden.
Man har också möjlighet att välja mellan olika basvalutor – t.ex. be om att ha kontot i EURO så slipper man betala växlingsavgift varje gång.

Tycker att det är jättekul att det kommer nya bra alternativ till oss nördar som gillar att sitta framför graferna.